Poslovni slučaj D Express Beograd

Između nekoliko značajnih projekata koje je Trasing izvršio za račun D Express-a iz Beograda, sada pišemo o najznačanijem među njima - projektu koji je 2017e godine dobio nagradu za NAJ Logistički projekat u 2017oj na teritoriji Srbije, na godišnjoj konferenciji SLA / Srpske Logističke Asocijacije. U pitanju je projekat instalacije sistema za unutrašnji transport, manipulaciju i sortiranje u glavnom logističkom habu kompanije D Express. U pitanju je lider na tržištu brzih pošti i isporuke pošiljki dan za dan. Statistika nam kaže da ova kompanija drži kolač od 25% tržišta za pravna lica u ovim uslugama, kao i 20% u oblasti rada sa fizičkim licima.

Dodeljena nagrada za ovaj projekat nije se desila slučajno jer ovim projektom Trasing je instalirao rešenje koje tehnološki još uvek nije dostignuto niti prevaziđeno u nacionalnim okvirima. Potpuno automatizovani sistem koji simultano (istovremeno) iz 20 vozila prihvata pošiljke svih oblika i dimenzija, do 50kg težine, uliva ih u sistem za transport a zatim priprema za sortiranje i distribuciju ka krajnjem odredištu. Sistem je sposoban da sortira pošiljke na 50 različitih destinacija, u kapacitetu do 5500 pošiljki na čas.

Kolege iz kompanije VanRiet / Holandija koja je učestvovala kao podizvođač u ovom projektu, imali su samo reči hvale za partnere iz Srbije. Po njihovim rečima, ovakva brzina i preciznost u radu koju je iskazao Trasing na ovom projektu, retka je čak i za njihove pojmove.

   
   
   
   

Kontaktirajte nas